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Loc. San Donato, 6
53037 San Gimisgnano (Siena), Italy
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Passioni Fattoria San Donato

Fire it up!  This is genuinely one of the most appreciated dishes in San Donato, where savoury and sweet meet in a deliciously juicy dish.  It is also one of those spectacular recipes that are worth the open kitchen show in the middle of a fancy restaurant and yet they are so easy to make you might not believe. All you need is good sausages and our Vin Santo. Maximum effect and minimum effort! INGREDIENTS 4 sausages Bay leaves q.b.Extra virgin olive oil q.b.1 cup Vinsanto On a very hot pan drizzle a

If you love nuts, dried fruit and chestnuts then this is the recipe for you. Easy and fast to make, castagnaccio does require the best ingredients to ensure a truly successful dessert. A rustic cake with an history, prepared by poorer Tuscan families since the 1500, it's the autumnal Tuscan dessert par excellence, perfect for breakfast, merenda or after lunch or dinner treat! Of course, as with every traditional tuscan dish, every family has a different recipe with slight variation - or not so slight considering they can

The 2022 vintage at Fattoria San Donato "This 2022 in Fattoria San Donato kept us on our tiptoes for the entire year and yet it gifted us with what appears to be a truly excellent vintage."— Andrea Lo Presti, Cellar Master Now that we have gotten to the end of the 2022 harvest, it’s time to for us to sum up what this 2022 vintage was like for us! WINTER As soon as last year’s harvest (2021) was done, in October, we immediately started preparing the soil and looking after

Quando si dice che l’apparenza inganna. Il sapore, il color nocciola e la consistenza morbidissima, che si "spezza con un grissino", ricordano il tonno. Ma tonno non è. Il Tonno del Chianti è una ricetta della tradizione contadina toscana. Quando le estati erano particolarmente calde i “lattonzoli”, che sono i maialetti in fase di allattamento, si ammalavano facilmente e i contadini erano costretti a macellarli. Per non sprecare la carne, la cuocevano in un misto di vino e spezie e la conservavano sott'olio. Così il maiale durava fino

Ingredienti Pici senesi (o altra pasta fresca) 1 cipolla bianca (o ancor meglio un mazzo di cipollottini) alcune fette di rigatino (pancetta stesa toscana) tagliate a striscioline sottili un cucchiaio d'olio d'oliva extra vergine 1 confezione di pistilli di zafferano di San Gimignano sale, pepe pecorino toscano Preparazione Scaldare l'olio con il rigatino ed aggiungervi la cipolla finemente tagliata ad anelli, coprire e farla appassire. Con fiamma al minimo, aggiungere sale, pepe, zafferano sciolto in alcuni cucchiai di brodo caldo. Cuocere i pici, e saltarli in padella con la

La zuppa nasce dalla volontà di far assaggiare agli ospiti i nostri prodotti in un piatto tradizionale che piace a tutti, anche ai vegetariani e ai bambini, e che è insieme tradizionale ed equilibrato dal punto di vista nutrizionale. È un piatto tradizionale della campagna toscana dove si preparavano zuppe con ciò che la fattoria produceva: tutti gli ingredienti (tranne il sale e il pepe) sono di nostra produzione e biologici. Ma è anche piatto sano ed equilibrato dal punto di vista nutrizionale: proteine dai ceci, carboidrati dal farro,

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